Werkhandschoenen: de juiste beschermende uitrusting kiezen

werkhandschoenen

Zonder twijfel zijn handschoenen de meest essentiële veiligheidsuitrusting voor elk soort werk. Werkhandschoenen zijn ontworpen om uw handen te beschermen tegen verwondingen en pijn. Het kiezen van de juiste beschermingsmiddelen is essentieel bij het werken met gereedschappen en apparatuur die letsel kunnen veroorzaken. Werkhandschoenen worden gebruikt voor een breed scala aan industriële en professionele taken, zoals lassen, slijpen, snijden en solderen. Tegenwoordig zijn handschoen stijlen zeer gevarieerd; en zijn er werkhandschoenen voor elk doel en elke handmaat. U moet beslissen welk soort werkhandschoenen u wilt kopen, rekening houdend met verschillende factoren zoals prijs, materiaal en duurzaamheid. 

werkhandschoenen

Soorten werkhandschoenen

Bij het kiezen van uw werkhandschoenen moet u rekening houden met het soort taak dat u gaat uitvoeren wanneer u ze draagt. Als je bouwvakker bent, heb je werkhandschoenen nodig die je handen beschermen tegen hitte en brandwonden. Aan de andere kant, als je een landarbeider bent, heb je werkhandschoenen nodig die verwondingen door doornen of gebroken glas kunnen voorkomen. In al deze gevallen bepaalt uw taak welk soort beschermingsmiddelen voor u het beste werkt. Het is belangrijk om de juiste soort beschermingsmiddelen te kiezen als u vermoeidheid tijdens het werk wilt verminderen. Het dragen van de verkeerde soorten veiligheidsuitrusting vergroot het risico op vermoeidheid en letsel tijdens het werk. 

Risico’s

Werknemers die repetitieve taken hebben met een laag risico, moeten overwegen om hun handschoenen aan te trekken zonder eerst hun veiligheidsuitrusting aan te trekken. Dit bespaart tijd omdat er geen extra kleding of schoenen nodig zijn om taken uit te voeren zonder slijtage, en wat dus geen extra bescherming vereist. Handschoenen kunnen het risico op snijwonden, brandwonden en andere vormen van letsel op de werkplek helpen verminderen. Zorg er daarom voor dat u het juiste paar werkhandschoenen heeft gekozen voordat u met gevaarlijk werk begint!