Voordelen van Oud Hollandse tegels voor in je tuin

tuinberging plat dak

Wil je de uitstraling van je buitenruimte een upgrade geven? Je kunt dan kiezen voor Oud Hollandse tegels voor in je tuin. Oud Hollandse tegels zijn gemaakt van beton. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Omdat ze afzonderlijk worden gegoten, kunnen ze een unieke vloer structuur voor je tuin creëren. Veel mensen geven de voorkeur aan deze betonnen tegelvloeren omdat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Daarnaast zijn Oud Hollandse tegels ook nog eens stevig. Ze zijn dus bestand tegen intensief voetverkeer en weersveranderingen. Ben je benieuwd naar de voordelen van Oud Hollandse Tegels? Hier zijn enkele voordelen van het installeren van deze vloertegels in je tuin.

Oud Hollandse tegels voor in je tuin zijn onderhoudsarm

Oud Hollandse tegels zijn makkelijk schoon te maken. Ze hebben geen speciaal onderhoud nodig. Je hoeft alleen maar regelmatig met een bezem te vegen. Als je hardnekkig vuil en algen aantreft, kun je deze beter reinigen met water en groene zeep. Borstel het oppervlak van de tegels voorzichtig om de algen te verwijderen. Houd er echter rekening mee dat het niet aan te raden is om deze tegels schoon te maken met een hogedrukreiniger. Deze apparatuur kan de betontegels beschadigen. Bovendien zijn betontegels zeer duurzaam, zodat ze niet regelmatig opnieuw moeten worden afgedicht. Dit is wel het geval bij sommige andere materialen, zoals baksteen of natuursteen. Ook al hoeft het niet opnieuw te worden afgesloten, het zal niet rotten of barsten.

Ze zijn stevig

Beton is een zeer zwaar materiaal waardoor het extreem slijtvast is, zodat het lang meegaat zonder te barsten, afbrokkelen of splijten. Daarom zijn betontegels een uitstekende keuze voor gebieden met veel voetverkeer. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat ze beschadigd raken door zware voorwerpen of barre weersomstandigheden. Ze zullen namelijk niet gemakkelijk barsten of slijten. Hierdoor kun je in bijna elk deel van je tuin betontegels plaatsen. Je kunt betontegels op de grond, terrassen of opritten installeren. Ze kunnen ook worden gelegd om patronen op paden te creëren. Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze beschadigd raken door regen of zonlicht. Deze tegels zijn bestand tegen harde wind en zelfs hagelstormen zonder op enigerlei wijze beschadigd te raken. Bij goed onderhoud gaan Oud Hollandse tegels jarenlang mee!

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren

Oud Hollandse tegels zijn er in verschillende maten en kleuren. Je kunt dus degene kiezen die het beste passen bij de inrichting van je huis. Als je een groot terras hebt, kun je een groot formaat tegels gebruiken. In kleine ruimtes kun je kleinere tegels plaatsen. Oud Hollandse tegels zijn verkrijgbaar in 20×20, 50×100, 120×120 of 200×100. Selecteer gewoon de juiste maat, afhankelijk van het gebied waar je ze gaat installeren. Bij sommige leveranciers kun je ook de maat van betontegels aanpassen. Verder zijn Oud Hollandse tegels niet alleen verkrijgbaar in grijze kleur. Ze zijn ook verkrijgbaar in de kleur zwart. Je kunt dus een kleur selecteren op basis van je persoonlijke voorkeur.