Vlaggen, thema vlaggen en wimpels

Www.vlaggenmasten.nl is het adres voor verschillende soorten vlaggen. Onder de categorie vlaggen vallen onder andere bedrukte vlaggen, landen vlaggen en nationale vlaggen. Bedrukte vlaggen zijn vaak de voorkeur van bedrijven. Dit is namelijk een effectief reclamemiddel. Nationale vlaggen zijn in principe hetzelfde als provincievlaggen. Onder de categorie thema vlaggen vallen onder andere finish vlaggen en vlaggenlijnen. Een wimpel is een stuk stof dat boven de vlag aan de vlaggenmast wordt gehangen. Deze categorie bevat onder andere rouwwimpels, oranje wimpels en provinciewimpels. 

Waar worden vlaggenmasten voor gebruikt?

De paal waar een vlag aan wordt opgehangen wordt vlaggenmast genoemd. Op speciale feestdagen, zoals koningsdag, wordt de Nederlandse vlag uitgehangen. Het is bovendien ook een gewoonte om de Nederlandse vlag uit te hangen bij het behalen van een schooldiploma. Het uithangen van de Nederlandse vlag is ten alle tijden toegestaan. Het wordt alleen niet aangeraden om de vlag na zonsondergang uit te laten hangen. Vlaggen worden echter ook gebruikt om een bepaald idee of ideaal te representeren. Het wordt niet gezien als een stuk decoratie, maar als middel om een bepaald standpunt over te brengen. 

De drie soorten vlaggenmasten

Vlaggenmasten bestaan uit drie materialen genaamd: hout, polyester en aluminium. Voor het kunnen uithangen van een vlag heb je natuurlijke behoefte aan een vlaggenmast. Maar hoe weet je welke vlaggenmast je moet aanschaffen? Indien je op zoek bent naar een vlaggenmast om een reclamevlag uit te hangen voor je bedrijf, is een polyester vlaggenmast een optie. Deze vlaggenmasten zijn namelijk het voordeligst. Bovendien valt eventuele schade niet op bij dit materiaal. Indien je echter liever materiaal hebt dat lang meegaat en bijna geen behoefte heeft aan onderhoud, is een aluminium vlaggenmast een goede optie. Of wil je liever een klassieke uitstraling creëren met de vlaggenmast? Dan is een vlaggenmast van hout ideaal. Conisch en cilindrisch zijn de twee vormen vlaggenmasten. Er zit geen groot verschil tussen beide, het is maar net wat jij mooier vindt.