Tips voor als je op vakantie gaat naar Frankrijk

Frankrijk is een populaire bestemming voor veel toeristen, dat komt natuurlijk om dat Frankrijk gezien wordt als het romantische land waar veel koppels zich tot aangetrokken voelen. Maar op vakantie gaan naar het buitenland kan ook wel wat spanning met zich mee brengen, want het gaat toch allemaal net even wat anders als in je eigen land. Om je hier op voor te bereiden, hebben we hieronder enkele tips voor je opgesteld voor als je op vakantie gaat naar Frankrijk.

Leer basis Frans

In Frankrijk kunnen ze soms wat eigenwijs zijn als het gaat om een andere taal spreken zoals Engels, daarom kan het voordelig zijn om een beetje basis Frans te leren. Zo kom je een stuk verder in Frankrijk, als dat je alleen Engels spreekt.

Plannen

Als je op vakantie gaat naar een plek zoals Parijs, dan zal het daar vaak ontzettend druk zijn. Het is daarom slim om al van te voren te plannen wanneer je naar populaire bezichtigingen gaat en daarvoor alvast kaartjes te regelen. Zorg ook dat je een overnachtingsplek in de buurt hebt, je hebt veel vakantieparken in Frankrijk, bijvoorbeeld van FranceComfort.

Etenstijden

In Frankrijk eten ze op iets andere tijdens als wat we in Nederland gewend zijn, tussen 12 en 2 uur kun je meestal terecht voor een lunch, terwijl het diner pas vanaf 7 uur begint.

Een van de meest populaire vakantiebestemmingen is Frankrijk, maar voor dit land hebben we een aantal tips voor je. Omdat veel Fransen geen Engels willen of kunnen spreken, is het handig om een beetje basis Frans te kunnen. Plan ook alvast vooruit als je naar populaire toeristische plekken wilt gaan. Houdt als laatste rekening met de Franse etenstijden, je kunt lunchen tussen 12 en 2 en dineren vanaf 7 uur.