Met een massief eikenhouten tafel kun je een robuuste look creëren in huis. Deze tafels zijn zeer hippe design interieur stukken anno 2020. Industrieel is een populaire trend in huis. Maar een massief eiken houten tafel past naast een industrieel modern interieur ook bij een landelijk of klassiek interieur. Een massief eikenhouten tafel is namelijk in vele looks en designs verkrijgbaar. Zo is er een variant met sterk dik eikenhouten tafel blad en metalen poten van zwart metaal die een goede match is met een vintage en industriële look. Zo zijn er robuuste eikenhouten tafels voor in de eetkamer maar ook als salontafel voor in de woonkamer.

Hoe is een massief eikenhouten tafel gemaakt?

Een robuuste tafel van eikenhout wordt van kunstmatig gedroogd hout gemaakt. Het gaat om sterk hout met een laag vocht percentage van ongeveer 11%. Dit hout heeft als voordeel dat het minder snel rot dan gewoon normaal eikenhout wat je in de bouwmarkt kunt kopen. Ook zet het hout minder snel uit en komen er minder snel scheuren in. Balken worden meestal 3 a 4-delig op maat geschaafd zodat ze mooi tegen elkaar aansluiten. De beste volgorde voor de balken wordt gecreëerd omdat elke balk weer een unieke look heeft. Met speciale lijm worden de balken netjes naadloos tegen elkaar aangelijmd. Vervolgens wordt het hout goed gescheurd met een speciale schuurmachine zodat alles vlak en netjes is. Tot slot worden de tafelpoten gemaakt van metaal of van eikenhout.

Soorten robuuste eikenhout tafels

Eikenhout tafels zijn in verschillende vormen en maten van ronde salontafels van eikenhout tot massieve opberg tafels en eettafels. De echte robuuste tafels zijn van stoer eikenhout gemaakt. Deze bestaan ongeveer uit 3-4 grote sterke planken van eikenhout. Ook zijn er eikenhout tafels in de vorm van een boomstam verkrijgbaar. Deze hebben een mooie natuurlijke look. Sommige robuuste eikenhouten tafels zijn licht van kleur, anderen gekleurd of heel donker. Zo is er voor elke interieur stijl wel een match.