Kunstgras plaatsen: tips voor beginners

kunstgras plaatsen

Kunstgras plaatsen is een specialistisch klusje. Daarom kiezen veel mensen ervoor om iemand in te huren om dit voor ze te doen. Wil je het toch graag zelf doen, omdat je heel handig bent of omdat het gewoon te duur is om het uit te besteden? Neem dan deze tips mee in het proces.

kunstgras plaatsen

Wat je nodig hebt

Voor je aan de slag gaat, is het goed om te zorgen dat je een aantal spullen tot je beschikking hebt. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • een paar goede en stevige werkhandschoenen
  • een schep en kruiwagen voor het vervoeren en scheppen
  • genoeg zand voor een degelijke ondergrond, met name in de tuin
  • een hark en tuinslang voor de afwerking
  • een wals of trilstamper voor het zand

Het begint met zand leggen

Wanneer je kunstgras plaatst dan is het goed om daarvoor een laag zand in de tuin te leggen. Dit zorgt voor een stevige ondergrond en is bovendien toch lekker zacht en veerkrachtig. Kunstgras leggen begint bijna altijd bij het leggen van het zand. Met een wals of trilstamper zorg je ervoor dat het zand goed compact vast komt te zitten op de juiste plek. 

Het gras leggen

Kunstgras wordt doorgaans geleverd in grote stroken welke je uit kunt rollen over het zand. Een doek ertussen is soms nog aan te raden. Bij het uitrollen moet je ook altijd even kijken welke kant de sprietjes op staan. Zeker als je meerdere rollen gebruikt moet je even opletten dat die sprieten allemaal de goede kant op staan.