Hoe kun je het beste een houten vloer behandelen?

hardwaxolie

Als je een houten vloer hebt, weet je waarschijnlijk al hoe belangrijk het is om deze goed te onderhouden. Hout is een natuurlijk materiaal. Het is daarom van belang dat je het hout voorziet van een laag hardwaxolie, zodat de vloer goed beschermt is tegen krassen en beschadigingen en bovendien niet zal uitdrogen. Hardwaxolie is geschikt voor alle soorten houten vloeren en kurkvloeren. De olie is op was en olie gebaseerd en creëert daardoor een beschermende laag. Er zijn vier soorten afwerkingen van de Osmo hardwax olie, namelijk glanzend, zijde-mat, semi-mat en mat. 

hardwaxolie

Beschermd tegen allerlei invloeden

De afwerkingen spreken redelijk voor zich; ze gaan van het meest glanzend naar het meest mat. Afgezien van welke afwerking je kiest, zal je de kleur van het hout goed blijven zien. De uiteindelijke kleur van het hout is te vergelijken met wat je te zien krijgt als je het hout nat maakt. Het voordeel van deze olie van Osmo is dat de vloer na behandeling beschermd is tegen knoeien van verschillende dranken (water, wijn, koffie), maar ook tegen krassen door zware belasting van de vloer. 

Osmo Hardwax olie kleuren

Naast dat je een transparante variant hebt met diverse afwerkingen, zijn er ook verschillende Osmo Hardwax olie kleuren beschikbaar. Dit zijn Wit transparant, Lichtgrijs, Honing, Amber, Terra, Grafiet en Zwart. Al deze kleuren zijn transparant, wat betekent dat je de kleur van het hout blijft zien.