Een vlaggenmast in de tuin plaatsen

Je ziet het niet zo heel erg vaak voorkomen, maar in iedere buurt is er vaak sowieso wel iemand die de tuin gevuld heeft met een vlaggenmast. Als je op www.bosvlaggen.nl kijkt, dan zie je dat daar een breed aanbod is in vlaggen, maar ook dat er een aanbod is aan de vlaggenmasten. Zo is er voor ieder bedrijf, maar ook voor iedere particulier wel een vlaggenmast te vinden die de tuin een beetje mooie kan maken en waar trots een vlag in gehesen kan worden. Toch zien sommige mensen wat beren op de weg als het bijvoorbeeld gaat om vergunningen. 

Geen vergunning nodig

Zo denken nog veel mensen dat er altijd een vergunning nodig is voor het plaatsen van een vlaggenmast in de tuin, maar dit is helemaal niet in alle gevallen nodig. Wanneer je namelijk besluit dat je graag een vlaggenmast in de tuin wilt, dan wordt dit gezien als straatmeubilair en dat betekent dat wanneer je zo’n vlaggenmast van maximaal 6 meter hoog hebt, dat je dit vergunningloos neer mag zetten, mits je er natuurlijk maar een hebt. Wil je er meer op je erf zetten? Dan heb je wel een vergunning nodig. Dat betekent dat je in de meeste gevallen gewoon zo’n vlaggenmast neer kunt zetten. 

Optimaal benutten

Een vlaggenmast is een leuke toevoeging in de tuin, omdat er in Nederland vrijwel iedere dag gewoon gevlagd mag worden. Je kunt dus eigenlijk dagelijks gebruik maken van de mast en hij hoeft niet vaak leeg te blijven. Wanneer je liever niet altijd de gewone vlag buiten wil hangen, dan kun je ook kiezen voor een rood-wit-blauwe wimpel die zo gemaakt is dat deze niet iedere keer tegen de mast aan zal klapperen, waardoor je dat getik zult horen wanneer er wat wind staat. Zo heb je optimaal profijt van de vlaggenmast en is dit een leuke investering.