Een schoorsteen nieuwbouw: wat je moet weten

Haard in huis hebben

Een schoorsteen nieuwbouw is een van de belangrijkste projecten die je kunt nemen om je woning te verbeteren. Het verbetert niet alleen de esthetische waarde van je huis, maar het verhoogt ook de algehele energie-efficiëntie. Daarnaast beschermt een schoorsteen je tegen schadelijke koolmonoxide gassen die je huis binnen kunnen dringen. Er komt echter veel kijken bij de aanschaf van een nieuwe schoorsteen, inclusief hoeveel het gaat kosten en waar je de beste professionals kunt vinden om de klus te klaren. Een schoorsteen is een aanwinst voor elk huis. Het is niet alleen een warmtebron, maar kan ook gebruikt worden als decoratief element. Voordat je begint met bouwen, zijn er een paar dingen die je moet weten.

Kies de juiste materialen voor de schoorsteen nieuwbouw

Het is van vitaal belang om de juiste materialen te kiezen voor de schoorsteen. De materialen zullen ook invloed hebben op de uitstraling en de duurzaamheid. Op deze manier kun je eventuele problemen op de lange termijn voorkomen. Er zijn verschillende soorten materialen beschikbaar, maar sommige mensen geven de voorkeur aan baksteen en mortel, terwijl anderen de voorkeur geven aan cementblokken of betonblokken. De materiaalkeuze voor het maken van een schoorsteen hangt af van de uitstraling die jij wilt. Je kunt trouwens ook kiezen voor een RVS schoorsteen. Het is maar net wat beter bij je woning past. 

Werk het mooi af

Je hebt misschien al een materiaal gekozen voor de schoorsteen. Maar je bent er nog niet. Kies ook een mooie afwerking. Er zijn verschillende soorten die je kunt kiezen, zoals stucwerk, verf, kunsthars, een coating of gezaagde steenstrips. De keuze is afhankelijk van de uitstraling van je huis. Ben je op zoek naar een moderne look? Misschien wil je graag een klassieke look? Laat je adviseren door een professional en maak natuurlijk een keuze op basis van je persoonlijk voorkeur. Met een schoorsteen nieuwbouw heb je binnen een mum van tijd de perfecte look!

Bel een deskundige

Het is belangrijk om een expert te bellen voor een schoorsteen nieuwbouw omdat er verschillende soorten schoorstenen zijn die verschillende constructietechnieken vereisen. Je kunt deze schoorstenen niet zelf installeren, dus daar heb je iemand voor nodig. Ze zullen er ook voor zorgen dat het correct wordt gebouwd, zodat het jarenlang meegaat. Weet je wat zo handig is aan een prefab schoorsteen? Ze hebben een sterke, maar lichte constructie. Ze zijn dus helemaal niet zwaar en kunnen eenvoudig op het dak worden getild met een hijskraan. Daarnaast wordt deze op de juiste positie vastgezet. Het is daarom een erg snelle en eenvoudige oplossing als je op zoek bent naar een schoorsteen. In principe worden prefab schoorstenen binnen enkele uren geplaatst. Ideaal, toch?