Een cinewall in je woonkamer, wat houdt dat in?

Een cinewall kun je herkennen aan een ingebouwde televisie in je wand. Dit wordt vergeleken met een tv wand en zie je vaak in combinatie met een elektrische haard of ingebouwde kasten. Wanneer je televisie kijkt, kun je tegelijkertijd ontspannen bij de heerlijke warmte die van je sfeerhaard af komt, wat een gezelligheid! Vooral een elektrische haard is erg gunstig op dit moment nu de gasprijzen erg hoog liggen. Bedenk eens hoe veel je op verwarming bespaart op jaarbasis, daar kun je nóg een cinewall van aanschaffen! Daarnaast is hij erg licht en is het niet nodig om een afvoerkanaal of ventilatie te installeren. Er is enorm veel keuze aan materialen. Van hout tot kunststof tot gipsplaat, er is voor ieder wat wils. Je maakt het daarnaast helemaal af door te kiezen voor verf, stucwerk of een mooie lak. Ga jij binnenkort ook voor een cinewall in je woonkamer. . 

De cinewall in je woonkamer als extra luxe

De luxueuze uitstraling van een tv wand spreekt velen aan. Daarnaast kun je niet dichterbij het échte bioscoopgevoel komen dan met dit. Heerlijk zittend of liggend een bioscoopavond op je eigen bank in je eentje, met je partner of met je vrienden? Met een ingebouwde surround sound system in je cinewall kan jouw avond niet meer stuk. Is de popcorn al klaar? Alle snoeren en kabels zijn volledig verborgen. In combinatie met een open haard of een display van jouw favoriete foto’s geeft het een luxe metropolitan design. Een tv wand is dan ook helemaal volgens de laatste interieur en technologische trends. Doordat tv’s van hogere kwaliteit zijn en een strakke platte uitstraling hebben zijn ze de perfecte opvulling én tevens centerpiece van de wand. Voeg een sfeerhaard erbij en je hebt de perfecte combinatie van technologie en romance in jouw woonkamer. 

Zorg dat je cinewall past bij jouw woonkamer

Denkend aan het design en passend maken van jouw cinewall specifiek voor jouw woonkamer, is het raadzaam om de televisie in het midden te plaatsen en de elektrische haard ergens onderaan. Zo lijkt het niet alsof je vlammen zweven en zit ook de televisie op een perfecte hoogte. Pas de afmetingen aan op elkaar zodat alles in verhouding blijft. Ga dus niet voor een mega groot bioscoopscherm terwijl je een klein kacheltje eronder plaatst. Ditzelfde geldt andersom: neem geen grote elektrische haard en een kleine televisie, dit zal er een beetje vreemd uitzien en neemt weg van de luxueuze uitstraling die je cinewall aan je woonkamer geeft. Houd daarom rekening met de afmetingen van zowel je televisie als je elektrische haard bij het kopen van je cinewall. Daarnaast is het goed om de rest van je interieur in gedachten te houden. Pas de stijl van je cinewall dus aan aan de rest van de woonkamer om te voorkomen dat het er gek uitziet. 

Hoe maak je een cinewall?

De cinewall bestaat uit meerdere elementen. Eerst wordt het framework geïnstalleerd die de basis vormt van jouw cinewall. Deze wordt vervolgens tegen de muur bevestigd en kun je zien als de basis of fundering van jouw tv wand. Stap twee is het plaatsen van de decoratieve en multifunctionele elementen. Deze kun je helemaal zelf kiezen en de mogelijkheden en combinaties zijn eindeloos.