De verschillende soorten toiletten

toiletpot hangend

Een toilet of badkamer kan zoveel meer zijn dan alleen een kamer waar je gebruik maakt van het toilet of bijvoorbeeld de douche voor de dagelijkse verzorgen. Wanneer je de badkamer precies zo maakt als je zelf wilt, kun je deze gebruiken als een heerlijke kamer om helemaal tot rust te komen. Het toilet waar de gasten komen wil je daarnaast natuurlijk ook zo mooi mogelijk hebben. Niet alleen omdat het een toilet is, maar ook omdat het een plek is waar mensen ontvangen worden. Met die reden is het dus belangrijk om te kiezen voor een toilet wat precies past bij de kamer.

toiletpot hangend

Een toiletpot hangend of niet hangend

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een toiletpot hangend. Deze wordt ook wel een zwevend toilet genoemd. Bij een zwevend toilet is het zo dat de pot niet tot de grond komt. De pot zweeft als het ware boven de grond. Ook is het zo dat het reservoir niet hetzelfde is als bij een ander toilet. Het reservoir zit bij een normaal toilet boven de pot, maar bij een zwevend toilet is dat niet het geval. Dan zit het reservoir achter het toilet in de muur verwerkt. Hierdoor is dus de pot van het toilet het enige wat zichtbaar is. Ook komt de pot dus niet tot de grond, maar zweet deze er een stuk boven.

Verschil tussen een hangend toilet en een normaal toilet

Er zitten dus een hoop verschillen tussen de toiletten, maar wat zijn de verschillende voordelen? Het normale toilet heeft een groot voordeel en dat is dat deze vaak goedkoper is dan een zwevend toilet. Daar komt ook bij kijken dat een normale toilet makkelijker te installeren is. Mocht je dus zelf het toilet willen installeren, is dat makkelijker te doen. Een zwevend toilet is daarnaast wel een stuk luxer en geeft een mooier effect in een kamer dan een normaal toilet. Ook is hij makkelijker schoon te maken en ook te houden omdat je ruimte hebt tussen het toilet en de grond. Beide hebben dus hun eigen voordelen.