De beste tips voor de inrichting van een serre

De meeste mensen vinden het fijn om zoveel mogelijk tijd buiten door te brengen. Echter is het weer in Nederland hier vaak niet goed genoeg voor. In dat geval is een serre de ideale oplossing. Dit biedt de mogelijkheid om ook in tijdens koude dagen van de tuin te genieten. Ben je een trotse eigenaar van een serre? Of ben je van plan een serre te laten maken? In dit artikel geef ik de beste tips voor de inrichting van een serre.

Wat is een serre?

Een serre is een aanbouw aan een woning. In sommige gevallen kom je ook wel eens een vrijstaande serre tegen. Een serre bestaat voor een groot deel uit glas. Vaak wordt een serre verwart met een tuinkamer. Het grote verschil tussen een serre en een tuinkamer is dat bij een serre de muur van een woning wordt doorbroken. Een serre is echt een verlengstuk van meestal de woonkamer. 

De verlichting

Een van de grootste voordelen van een serre is dat er veel licht naar binnenkomt. Echter is een serre ook ideaal om in de avond te gebruiken. Hiervoor is het van belang om een verlichtingsplan voor te maken. Ik zou aanraden om eerst te kijken naar de basisverlichting. Zodat de ruimte over voorzien wordt van licht. Vervolgens is het taak om te kijken naar de sfeerverlichting. De sfeerverlichting is een goede basis voor een mooie inrichting van een serre.

De vloerkeuze

De meeste mensen kiezen voor een stenen vloer. Het grootste voordeel van een stenen vloer is dat het bestemd is tegen temperatuurverschillen. Ook is dit de beste vloersoort om een vloerverwarming in te plaatsen. Het is ook mogelijk om voor andere vloersoorten te gaan, zoals hout. Echter is het hierbij wel van belang dat er rekening wordt gehouden met de eventuele kans op verkleuring. De zon schijnt namelijk de hele dag op de serre. 

Welke keuze je ook maakt voor de inrichting van de serre, het is een absolute toevoeging aan je woning. Heb je nog geen serre, maar zou je er wel graag een willen? Neem dan snel een kijkje op www.metalura.be