Beton lisse en beton ciré; wat zijn de verschillen?

Hoewel beton een extreem duurzaam en veelzijdig materiaal is, is het nadeel van hoogglans dat het het betonoppervlak glad kan maken als het nat is, wat betekent dat het niet ideaal is voor gebruik in buitenruimtes die mogelijk worden blootgesteld aan nat weer. Gelukkig zijn er andere opties beschikbaar. Beton lisse pour terrasse exterieur, is naast het gewoonlijke beton ciré, hier het beste voorbeeld van. Deze afwerkingen maken uw beton geschikt voor gebruik buitenshuis, op de buitenpaden of zelfs in de buitenruimten.

Wat is beton ciré?

Beton ciré is een product dat het u makkelijker maakt om de originele betonlook op een eenvoudigere manier zelf aan te kunnen brengen op elke gewenste plek. Net als met een likje verf is het meeste werk, na het aanbrengen van het product met een enkel een kwast en een schuimspaan, eigenlijk al gebeurd. Hoewel beton ciré er geweldig uitziet, is het nadeel dat het glad kan zijn als het nat is. Dit betekent dat beton ciré voor buitengebruik niet sterk gepolijst kan worden en alleen verkrijgbaar is in een matte afwerking.

Het beton wordt vervolgens afgedicht met een sealer om het beton te beschermen en vlekken te helpen voorkomen. Omdat de sealer in het beton wordt opgenomen en niet op het oppervlak zelf zit, kan deze niet worden beschadigd, worden weggesleten of bekrast worden door zwaar voetverkeer, waardoor het een onderhoudsarme en duurzamere optie is dan de  beton lisse methode.

Wat is beton lisse?

Een andere optie voor buitenruimtes is de beton lisse-methode. In tegenstelling tot beton ciré, is beton lisse verkrijgbaar in matte, halfglanzende en hoogglansafwerkingen; wat betekent dat het gemakkelijker is om de look van zacht beton te bereiken. Bij buitengebruik wordt aan dit betontype een antislipcoating toegevoegd om ervoor te zorgen dat het oppervlak slipvast is. Eén van de voordelen van beton lisse is dat het in feite zowel voor de binnenvloeren als de buitenvloeren kan worden gebruikt.