dekbedden

Misschien wel het belangrijkste om een goede nachtrust te hebben, dekbedden om je warm te houden als je slaapt. Je denkt misschien dat er niet veel verkeerd kan gaan bij de koop van een dekbed, toch zijn er verschillende punten waar je op moet letten. Wat voor soort dekbed en vulling wil je, iedere vulling heeft andere eigenschappen. Het grote aanbod voor een dekbed maakt het er niet eenvoudiger op om een goede keuze te maken, een beetje hulp is geen overbodige luxe. 

Verschillende seizoenen

Ook bij dekbedden heb je te maken met verschillende seizoenen, in de zomer wil je niet onder een dik dekbed liggen wat voor de winter is bedoeld. Een zomerdekbed is de beste optie voor in de zomer, dit dekbed heeft de minste warmte isolatie. Hierbij is ook gedacht aan de vochtregulatie van het dekbed, in de zomer zweet je sneller dan een koude winternacht. Zo heb je verschillende klassen voor de verschillende jaargetijden, voor mensen die het echt altijd koud hebben is er warmteklasse 1. 

dekbedden

Wat voor vulling kies jij?

De vulling van dekbedden zijn ook belangrijke eigenschappen, deze bepalen ook hoe warm je dekbed is. Een donzen dekbed is erg comfortabel om onder te liggen, ze zijn licht van gewicht en lekker warm. Heb je een allergie dan is het verstandig om een synthetisch dekbed te nemen, heb je het in de winter altijd koud en voelt dit niet comfortabel dan is een wollen dekbed geschikt voor je. Neem je daarbij een lekkere stof voor je dekbedovertrek dan weet je zeker dat je een comfortabele nachtrust hebt.