Aan het juiste adres bij Alibow

alibowZoals ik al eerder berichtte, zitten mijn partner en ik in een verbouwing, een die steeds progressievere vormen aanneemt – waar ik maar mee zeggen dat we sneller vorderen dan we ooit dachten. Hoewel het deze week ongelooflijk slecht weer is, kijken wij (misschien daarom juíst wel) al vooruit naar het aankomende voorjaar, waarin we hopen ook eens lekker op ons gemak in de tuin te kunnen zitten. En wat is er dan fijner dan het laten aanbouwen van een veranda? Momenteel kunnen we, door de zeer winterse temperaturen, op klusgebied niet zoveel, vandaar dat ik besloot me maar eens achter mijn computer te zetelen, op zoek naar een adres voor de mooiste veranda’s.

Spant- en toogconstructies

alibow7alibow4Het mag niet verbazen dat ik in die zoektocht bij www.alibow.be uitkwam, naar ik meen het bekendste adres voor overkappingen hier in België. Alibow is een gerenommeerd bedrijf dat verschillende soorten overkappingen voor het terras verzorgt, waaronder toogconstructies en spantconstructies. Ik heb er zeer goede verhalen over gehoord en een kleine blik in het portfolio van deze partij doet feitelijk al overtuigen. Voor de volledigheid heb ik aan dit artikel dan ook enkele foto’s toegevoegd uit datzelfde portfolio, opdat de lezer ziet wat ik bedoel. Zelf gaan wij vermoedelijk voor een spantconstructie, zeker gezien dat bij ons type woning het beste zal passen. Ik vind het zelf bijzonder leuk dat er in sommige van de veranda’s van Alibow glas in lood is verwerkt, hier worden mijn partner en ik behoorlijk enthousiast van – zo kan het exterieur van ons huis echt een connectie met ons interieur aangaan, want ook hier zullen we, in de schuifdeuren en andere ramen, veel glas in lood verwerken. 

Tip: kijk zelf ook eens op de website van Alibow –> www.alibow.be