6 voorbeelden van een praktische badkamer

graniet gevelplint van COMPOSIETvakman.be

Het inrichten van een badkamer kan vaak een hele opgave zijn. Dit komt omdat je beperkt wordt tot de ruimte van de badkamer, en die is vaak tegen de kleinere kant. Het is daarom handig om na te denken over de stijl, kleuren maar ook inrichting waardoor de badkamer ruimtelijker oogt. Lees hieronder zes voorbeelden hoe je een badkamer praktisch kan inrichten en verkrijg inspiratie badkamer ideeën. 

1. Lichte en neutrale kleuren

De kleuren die je gebruikt zijn een van de belangrijkste elementen waar je over na moet denken wanneer je een kleine ruimte groter wil laten lijken. De kleuren bepalen niet alleen de grootte, maar ook de uitstraling van de badkamer. Gebruik daarom kleuren waar je niet snel op uitgekeken raakt, vaak zijn dit lichtere kleuren. Ook geven lichte kleuren een ruimtelijk effect waardoor de badkamer groter oogt. 

inspiratie badkamer

2. Voldoende verlichting

Door licht creëer je sfeer in de ruimte. Zorg er dus voor dat er voldoende verlichting is in de badkamer. Denk aan verlichting in de douche, een spiegel met verlichting of zelfs verlichting waarvan je de kleuren kan instellen. Daarnaast is daglicht een van de belangrijkste verlichting die er is waardoor een ruimte groter oogt. Zorg ervoor dat daglicht naar binnen valt en bedek het raam niet te veel.

3. Glazen douche

Een douchewand of douchecabine met helder glas laat de badkamer nog groter lijken. Het geeft daarnaast ook een rustige en chique uitstraling. Als je donker glas of een stenen wand gebruikt, wat ook erg mooi is, kan dit er weer voor zorgen dat de badkamer kleiner lijkt.

4. Slim opbergen

In een kleine ruimte is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je van elk stukje gebruik maakt. Er zijn altijd verschillende hoekjes of wanden waar je plankjes of kastjes op kunt hangen. Wees daarom creatief met het opbergen van losse spullen. Zo benut je elk stukje van de ruimte en het geeft een rustige en nette uitstraling. 

5. Zwevende badkamermeubels

Kies voor zwevende meubels om minder ruimte in beslag te nemen. Ze staan los van de vloer en daardoor oogt de badkamer ruimtelijker. Een zwevend toilet is tegenwoordig de nieuwe trend. Het geeft een nette uitstraling en het is daarnaast ook makkelijker om de vloer schoon te maken. Voor meer toilet inspiratie kun je denken aan de vorm, toiletbril, kleur, maar denk ook aan de doorspoelknoppen. 

6. Maak keuzes

In een kleine badkamer past vaak niet alles wat je er wel in wenst. Maak daarom afwegingen of je een bad wel nodig hebt in je badkamer. Een bad neemt veel ruimte in beslag terwijl een douche minder ruimte inneemt. Denk ook na of een toilet in de badkamer nodig is of dit alleen in de toiletruimte voldoende is.